Değişik tatlara açık olanlar için çok hoş bir tarif. Köriyi ilk kez deniyorsanız miktarını fazla kaçırmayın yeter. Yiyenler zaten tarifi beğeneceklerdir. Şimdiden kolay gelsin canlaarr :)
Malzemeler
1 tavuk göğsü
2 orta boy domates
3, 4 çarliston biber
1 kuru soğan (sarımsak da eklenebilir)
3, 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, toz biber, pul biber
Köri
Yapılışı
Tavukları jülyen doğruyoruz (isterseniz küp küp de yapabilirsiniz). Derin bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtıyoruz. İyice ısındıktan sonra tavukları da ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Diğer yandan soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
Tavuklar iyice piştikten sonra tuzu, baharatları ve köriyi de ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra sırasıyla soğanı, biberi, domatesi ekleyip sosu çektirene kadar pişiriyoruz.
Ve işte hazırrrr. Afiyet olsunnn :)
0 yorum:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.